• A la vostra disposició

  Enfilem les darreres hores abans de les eleccions municipals del proper diumenge. Els sentiments que tinc es resumeixen de forma clara: estic il·lusionada, estem il·lusionats! Els qui vivim la política amb passió, lluny d’interessos personals o col·lectius, i amb l’única vocació de servei públic, sempre en gaudim. Per això hi som. I personalment ho sento així. No és menys cert, però, que, inevitablement, la intensitat i el ritme d’aquests darrers dies s’accelera. Arribats a aquest moment, doncs, vull fer un agraïment públic i sincer a tota la gent que d’una manera o altra m’ha fet i ens ha fet costat.

 • Les hores abans del 9N

  Perdoneu-me si, al final, aquestes quatre ratlles resulten ser idees òbvies i desendreçades però el cuquet que porto a dins a poques del 9N em porta a escriure-les. El cuquet són els sentiments, les sensacions i vibracions que una té, pròpies i també fruit de parlar amb gent propera, coneguda i no coneguda.   Seré directa i aniré al gra. Fa dies que som al carrer, que parlem d’on i com votarem demà. I és que és impressionant la gent i gent amb qui parles i et diu, ens diem mútuament, que volem votar i que ara ja, encara que sigui per dignitat, toca fer-ho.

 • Sobre la convocatòria del Consell d'Economia, Turisme i Ciutat

  Després de dos anys i tres mesos, avui es reunirà per primera vegada el Consell d'Economia, Turisme i Ciutat. Es tracta d'un consell de participació ciutadana ampli, format per molta gent, però teòricament sobre un tema clau per a la nostra ciutat, com a qualsevol altra, com és l'economia local.   Agafo com a exemple aquest fet per fer una reflexió al voltant de la manera de governar de CiU a la nostra ciutat. Que un òrgan com aquest tardi dos anys i tres mesos a convocar-se demostra, sense excuses, que no s'hi creu.

 • Platja d’Argelers i Maternitat d’Elna, lliçons de vida

  Escric aquestes línies acabada d’arribar de la sortida que hem fet amb companys i companyes d’ERC Calella per recórrer un petit camí de la nostra història. Tornant, pensava quina havia estat la lliçó de tot el que hem vist i ens han explicat. Difícil de dir. Sobretot, difícil de triar. D’una banda, una gran conclusió: que malgrat les adversitats, i les injustícies, sempre hi ha episodis que demostren que sempre hi ha persones que deixen enrere el seu ego personal per a una causa justa col•lectiva.

 • Separar el gra de la palla

  A la República Catalana hem de ser capaços de muntar un sistema polític i judicial millor que el que tenim fins ara. Sovint, aquests dies que allà on vas es parla de la corrupció, arribes a la conclusió que la cultura política, una suma de costums, tradicions heretades, normes no escrites, conductes polítiques acceptades socialment, hi té molt a dir. I això no és fàcil de canviar. Però estic convençuda que ho podrem fer. Perquè sinó, i jo la primera, em sentiré ben decebuda del que encara és per a mi la millor eina que tenim per incidir i promoure canvis en la societat que tenim i volem pel futur, sempre somiat millor.

 • Esperança i entusiasme: tret de sortida del 25N

  Molt d’entusiasme i esperança, i crits d’independència, es desprenien ahir entre els militants i simpatitzants d’ERC Calella en el tret de sortida de la campanya de les eleccions al Parlament del proper dia 25. La manifestació de l’11 de setembre d’enguany va ser un esclat d’il·lusió i un clam nítid de la ciutadania catalana: independència. Tenim, per tant, un repte apassionant al davant. El nou Parlament de Catalunya ha de veure reflectit aquest esperit. La proposta d’ERC és clara: l’endemà de les eleccions hem de començar a preparar el referèndum per preguntar a la ciutadania si vol que Catalunya sigui un estat independent.

 • El 12 d’octubre i el Nobel de la Pau a la Unió Europea

  Poca estona després que Espanya continués celebrant, un any més, la seva festa nacional amb símbols com la desfilada militar, coneixíem la notícia que el Comitè Nobel del Parlament noruec lliurarà enguany el seu Premi Nobel de la Pau a la Unió Europea. La coincidència no em va deixar indiferent. No deixa de ser curiós que mentre uns no renuncien a coronar una festa patriòtica amb una exhibició de força militar, l’organisme paraigua de la màxima governança en el continent europeu, la Unió Europea, de la qual aquest primer actor que és l’estat espanyol és integrant, rebi un reconeixement per haver fet possible més de sis dècades de pau i reconciliació entre els estats europeus.

 • Un pas endavant en el reconeixement de la diferència. 28 de juny, Dia de l'alliberament LGTB

  DECLARACIÓ INSTITUCIONAL D’ERC EN COMMEMORACIÓ DEL 28 DE JUNY, DIA DE L'ALLIBERAMENT O L’ORGULL LGBT El 28 de juny de 1969, la policia va realitzar una de les seves habituals batudes contra el bar novaiorquès Stonewall Inn, freqüentat per gais. Aquest fet, va provocar que el col·lectiu LGTB reaccionés i respongués a aquesta agressió amb una revolta que durà diversos dies, convertint-se aixi el 28 de juny en el dia de l’alliberament o de l’orgull LGTB. També fa 35 anys, el juny de 1977, Barcelona va acollir la primera manifestació de lesbianes, gais i transsexuals de l’estat i que va acabar amb una dura repressió policial contra els manifestants.

 • Bona Diada de Sant Jordi!

  Des d'aquesta finestra, us desitjo una bona Diada de Sant Jordi! Que ens faci una mica més cultes i sensibles... MOCADOR D'OLOR Mocador d'olor que la teva sina acostava al cor: com que et sap l'enyor i et sap la pell fina tremola d'amor Mocador d'olor fragant tarongina, com li bat el cor! Joan Salvat-Papasseit

 • Recordant el 14 d'abril de 1931 i els exiliats de la guerra

  Recordar la proclamació de la República Catalana que Macià va fer el 14 d'abril de 1931, dissabte passat en va fer 81 anys, sempre provoca un sentiment especial. I enguany ho hem commemorat intensament. Víctor Torres i Heribert Barrera han estat homenatjats per ERC aquest passat dissabte, en un sentit acte en el quan vam tenir el testimoni de la vídua de Torres i la germana de Barrera. Patriotes fidels a uns ideals, lluitadors incansables en un context polític de repressió i incomprensió on calia valentia per dir el que es pensava i actuar en conseqüència.

 • Dones amb tots els drets

  Tornem a ser un 8 de març i l'ocasió mereix una reflexió específica a l'entorn del paper de les dones i el reconeixement social dels seus drets. La lluita per acostar-nos cap a la igualtat real d'oportunitats entre homes i dones ve de lluny. Però la crisi econòmica que estem patint, que explusa molta gent del mercat laboral, que congela sous, i que té una afectació important en els sectors de la sanitat, educació i en el de la cura a les persones, que tenen una participació important de dones, suposa un perill real per recular cap a un model patriarcal de relacions entre homes i dones.

 • El grup municipal d'ERC demana informació al govern municipal sobre la nova Escola Salicrú

  El grup municipal d'ERC va presentar a registre de l'ajuntament divendres passat, dia 17 de febrer, un seguit de preguntes en relació a la nova ubicació anunciada pel govern municipal de l'Escola Salicrú. Tal i com vam anunciar des del primer moment, des d'ERC volem una escola nova quan abans millor. Però per responsabilitat i coherència, també ens agradaria aclarir quins són els motius que han portat a descartar l'emplaçament dels terrenys de Joan Coromines a l'equip de govern municipal i ens agradaria tenir tota la informació en relació a la ubicació de l'escola nova a la Fàbrica Llobet-Guri, per valorar peròs i contres, potencialitats i limitacions.

 • Les preguntes d'ERC al ple de febrer

  En el ple celebrat el passat 9 de febrer, el grup municipal d'ERC va fer els següents precs i preguntes: - Es va demanar un aclariment sobre les xifres del que costarà el pas de la Volta Ciclista a Catalunya per la nostra ciutat. - Sobre el nou decret emès pel govern de l'estat espanyol que contempla una obligació d'augmentar el tipus de l'IBI, quines afectacions tindrà als ciutadans i ciutadanes de Calella. - Es va preguntar si el Centre d'Acció Jove de la Fàbrica s'havia tancat i es va demanar, en tot cas, que es posés algun cartell que indiqués quan es podria trobar obert.

 • Política de fets consumats, la política que es porta a Calella

  Tenim ja uns quants exemples que constaten la forma d’actuar del govern municipal de CiU, dirigit per la nostra alcaldessa. Aquesta darrera setmana hem conegut dues notícies que exemplifiquen clarament el tarannà del govern: la notícia sobre l’inici de la Volta Ciclista a Catalunya a Calella i la ubicació de l’Escola Salicrú a la Fàbrica Llobet-Guri. L’estratègia passa per prendre la decisió, no dir-ho a ningú i donar-ho a conèixer als mitjans, molt ben vestit. I després comentar a l’oposició que resten a la nostra disposició per si volem fer alguna consideració.

 • Apunts sobre el pressupost municipal de 2012

  Tal i com hem vingut exposant darrerament, tant en el ple celebrat el passat 29 de desembre com en l'audiència pública que es va fer dijous passat a l'ajuntament vell, m'agradaria comentar algunes reflexions i arguments que ens han conduït, al grup municipal d'ERC, a abstenir-nos en la votació dels pressupostos. Aquestes són algunes consideracions: - Manca de full de ruta del govern. D'una banda, el govern municipal encara no ha donat a conèixer les actuacions que pensen portar a terme a cada una de les àrees de govern.