Les hores abans del 9N

Perdoneu-me si, al final, aquestes quatre ratlles resulten ser idees òbvies i desendreçades però el cuquet que porto a dins a poques del 9N em porta a escriure-les.

El cuquet són els sentiments, les sensacions i vibracions que una té, pròpies i també fruit de parlar amb gent propera, coneguda i no coneguda.  

Seré directa i aniré al gra. Fa dies que som al carrer, que parlem d’on i com votarem demà. I és que és impressionant la gent i gent amb qui parles i et diu, ens diem mútuament, que volem votar i que ara ja, encara que sigui per dignitat, toca fer-ho. L’emoció i la il·lusió són a flor de pell. Un avi amb mobilitat reduïda, esperançat, i tot i que conscient que demà no és la “de veritat”, demà farà quilòmetres, acompanyat d’un taxi, per poder votar a una ciutat que gairebé està a 50 quilòmetres de Calella, on resideix des de fa mesos, però on demà no podrà votar perquè així no ho indica el seu DNI. Sap que li costarà diners, però vol votar i ho farà. Companys del partit, on tothom està mobilitzat amb l’esperança que tenim la independència més a prop que mai, que et truquen i proposen alternatives per si..., pregunten què podem fer i a quina hora hem de ser a on. Un altre senyor que comenta que ha fet una urna de cartró, i que la té a punt per si demà per algun motiu o altre ens cal. Una dona que s’emociona en parlar del moment històric que vivim. Missatges de complicitat. Moments d’exaltació col·lectiva. Hores i hores invertides per molta gent de forma desinteressada i que ho dóna tot convençuda que hem de poder exercir el nostre dret a vot i decidir, democràticament, si la majoria de catalans volem o no que Catalunya sigui un estat. Podria allargar-me amb molts exemples, però ja m’enteneu. Tots ho vivim.  

Demà tornarà a ser un dia històric. I, com que ho serà, l’endemà l’haurem de gestionar políticament amb fermesa, rapidesa, ara sí sense fer cap pas enrere, tossudament alçats i decidits. Engegarem un compte enrere fins el dia de les eleccions per votar de debò la independència. Unes eleccions constituents que les haurem de fer quan abans millor perquè no ens podem permetre el luxe de perdre més temps. 

Per molts vots, i que gaudim del dia!

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament